U bent hier:

Nieuwsbrief november 2019

05/11/2019

Beste Oud-Skøllie

Allemaal nog van harte gefeliciteerd met de 53e verjaardag van Skøll! Om het 54e jaar in te luiden is afgelopen vrijdag weer een Dies Natalis viering gehouden, met speeches en cadeaus, bestuursvrouwen in rode jurken en een goede borrel. Op de échte dies-dag was er namelijk een ander feestje gaande: de Novembervieren. Skøll was weer dominant aanwezig op de Amstel en behaalde drie bijzondere blikken. Allereerst voor onze Nika Vos en profcoach Peter Wiersum (als stuur) die in een U23-ploeg de Njord/Gyas favoriet met wk-medaille winnaars en junioren toptalenten naar huis voeren. Ook onze dubbelvier met Lennart van Lierop, Guillaume Krommenhoek, Obbe Tibben en Job Huigsloot hebben een fantastisch blik in de wacht gesleept en finishten sneller dan de bordeauxrode wereldkampioenen. Tot slot nog een mooi blik van een Skøll/Orca/Proteus combi in het Lichte Dames 4* veld. En dat was niet alles voor dit najaar. Een paar weken terug noemde NLRoei Skøll na de Tromp al “oppermachtig” na het behalen van maar liefst 7 blikken door onze ouderejaars roeiers (nabeschouwing hier). Topprestaties! 

Maar niet alleen huidige Skøllies moeten in deze mail geroemd worden. Ook mag er even aandacht zijn voor Oud-Skøll lid Jan Leerink die samen met Jolmer van de Sluis (Asopos) onlangs door de KNRB verkozen is tot “Coach van het Jaar” vanwege zijn inspanningen voor de lichte mannen dubbelvier op het EK, WorldCup en WK. Gefeliciteerd!

Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor nieuws van onze voormalige hoofdsponsor, nieuwe data voor in de agenda en een nieuwe rebus: Wie is de BOSie van deze maand? Reageer snel voor een plek in de leaderboard!

BWK Partners heet voortaan Penrose. 

BWK logo’s op roeipakjes. Zó 2018. Onze voormalige hoofdsponsor gaat door onder de nieuwe naam Penrose. Meer weten? Lees hier een interview met Oud-Skøllies Lukas Witsenburg en Frans Beishuizen.

Oud-Skøllfeest thema: Road to Tokyo

Hijs jezelf op 14 december in een kimono en trommel je oude ploegen en commissies op! Bewandel de weg naar Tokyo: gratis voor OS-leden, een tientje voor introducés en skere ex-Skøllies die (nog) geen OS-lid zijn.

Rebus – Wie is het???

Voor de tweede keer in onze nieuwsbrief: de rebus! Welk Bekende Oud-Skøllie (BOSie) zoeken we? Los hem op en stuur ons snel de oplossing; de snelste inzender verdient een plekje op het Oud-Skøll-leaderboard. 
831e78b4-b7d2-45ab-bfd0-34f89069715c.png
In de vorige rebus zochten we uiteraard oud-bestuurslid van Oud-Skoll Jantien Schuijer. Lisanne Zwertbroek was er als de kippen bij, binnen een luttele 4 minuten en 21 seconden ontvingen we van haar het juiste antwoord. Zij verdient daarmee een plekje op het leaderbord. Peter Walrecht en Jasper Kunst noteerden niet veel later een keurige tweede en derde tijd.

Oud-Skøll-leaderbord

  1. Lisanne Zwertbroek - 4 minuten 21 seconden
  2. JIJ? 
  3. ....

Tot slot, voor in de agenda:

14 December: Oud-Skøll feest
11 Januari (nog onder voorbehoud): Rondje O&N, Oud-Skøll ALV en Nieuwjaarsborrel
31 Januari: Oud-Skøll VrijMiBo
13 Maart: Oud-Skøll VrijMiBo

Tot dan!