U bent hier:

Man van Staal - Winnaar 2000 europlan Daan van der Thiel over de nieuwe rekken in de kleedkamer

20/11/2020

Man van Staal - Winnaar 2000 europlan Daan van der Thiel over de nieuwe rekken in de kleedkamer

Hij had genoeg van alle tassen die op de grond door de nieuwe kleedkamers verspreid lagen. Met weemoed dacht Daan van der Thiel zo’n tien maanden geleden terug aan de voetbalkleedkamers van vroeger, met van die handige rekken om grote sporttassen op te stallen. Waarom hadden we dat niet op Skøll? Het werd een onderwerp van gesprek in zijn vriendengroep. Daan is geen klager: toen hij de oproep voor het Oud-Skøll 2000-euro plan voorbij zag komen, voegde hij daad bij woord. Een plan voor rekken was geboren. 

Het eerste ontwerp, vertelt Daan, was vrij simpel en snel gemaakt. Toen bleek dat er een fool-proof constructie nodig was - want, Skøll - en de muren van gips een dergelijke constructie niet zouden houden, werd het ingewikkelder. Hij schakelde zijn broer Frits in, die bouwkunde studeerde en in een staalverwerkingsbedrijf werkte. Ze ‘wisselen wel vaker kennis uit’ en zijn broer vindt Skøll ook wel een mooie club, redeneert Daan nonchalant. Ook zijn broers vrienden, werkzaam bij staalbedrijf ANTON, werden geraadpleegd en hielpen met de berekening van de kosten en het goedkoper inkopen van materiaal. In de grondige aanpak liet hij ook André Baart van Verbouw en Onderhoud (V&O) meedenken, Boot&Huysch'ers Roy en Olav, gebouwcommissaris Sieske Boers en de alomtegenwoordige Mark Nijmeijer. 

Een frame van verzinkt staal, met ingelegde planken van gelakt multiplex hardhout moest er komen. Een streven van dertig jaar onderhoudsvrijheid. Elke steun met ankerbouten vastgeklonken in het metershoge plafond. Op de vraag of hij zelf handig is, lacht Daan. Nee joh, hij heeft twee linkerhanden. Zijn talent zit in het googelen van oplossingen en materialen en vooral heel veel mensen om hulp vragen. Want ook voor de installatie had hij troepen geënthousiasmeerd. Op de installatiedag stond hij om 7 uur ‘s ochtends met stalen zenuwen op. ‘Zou het allemaal passen?’ Zijn handige oom en neef waren, samen met zijn broer, Roy en Olav ook vroeg van de partij. Met zijn allen hebben ze tot 17 uur doorgewerkt. Gewoon omdat ze het een tof project vonden, vertelt Daan met duidelijk te bespeuren trots. Hij is blij dat hij op deze manier iets moois aan de vereniging heeft kunnen toevoegen. Wat zijn volgende project is op Skøll? Het coachen van de damesclub8. Er wordt nog hard gezocht naar extra coachleden. Zie jij een ijzersterke samenwerking met deze succesvolle projectleider zitten? 

Daan, Frits, oom, neef, vrienden, vriendinnen, ANTON, anderen die betrokken zijn geweest bij de realisatie van dit Oud-Skøll 2000 europlan: bedankt! 

Tot slot, heb jij ideeën om Skøll vetter en mooier te maken? Stuur je uitgewerkte idee naar oudskoll@skoll.nl voor de volgende editie van het 2000europlan (april 2021).