U bent hier:

MGLD op Henley, mogelijk gemaakt door OS

29/10/2023

De droom van Henley

 

Vaak komen ze voorbij op internet, de filmpjes van races op de Thames in Henley. Dag in dag uit trainen, alleen maar durven dromen om de Amstel voor een paar dagen in te ruilen voor de Thames. En toch werd deze droom voor 4 roeisters van de MGLD realiteit. Van 16 tot 18 juni roeiden zij op de Henley Women’s Regatta. 

 

Met gespannen koppies aanleggend na de time-trial. “Zouden we door zijn? Mogen we morgen nog een keer het water op?” Een uur later kwam het verlossende ja-woord. We mochten de volgende dag boord aan boord strijden om een van de acht plekjes in de kwartfinale, tegen Sheffield University. En toen lagen we daar naast de meiden van Sheffield University, als lichte dames in een zwaar veld. We waren door de time-trial gekomen, maar wisten niet hoe we in het veld lagen, zouden we er nu toch uitgeroeid worden? Tot onze verbazing lagen we na de start voor, en niet zo’n beetje ook. Met lange steady halen kwamen we de finish over en ja hoor, we mochten ook de volgende dag weer starten. 

 

De kwartfinale roeiden we tegen Triton, de meiden die dit seizoen het developmentklassement hebben aangeveegd. Maar wij waren de underdogs in deze race en we wisten allemaal, we gaan het die meiden niet makkelijk maken. Jammergenoeg was Triton sterker, maar dat kon ons weinig schelen, want wat waren we trots op elkaar. Elke dag mogen starten, met z’n viertjes. Hier hadden we 2 jaar geleden tijdens de eerstejaarsselectie nooit over mogen dromen. Maar heel soms, als je er hard genoeg in gelooft, worden dromen werkelijkheid ;)

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor de hulp en steun. Zonder jullie was deze droom niet zo geweldig geworden, als hij nu was.